Απρίλιος 11, 2023 Οδηγός για Στοίχημα prognwstika tennis stoixima tennis προγνωστικά τένις στοίχημα τένις

Τένις: Οδηγός για στοίχημα

Το τένις (αντισφαίριση στα ελληνικά) έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στο στοίχημα, στοιχείο που προκύπτει αυτόματα και από την αύξηση της δημοφιλίας του όσον αφορά την παρακολούθηση των αγώνων. Αν παρατηρήσει κανείς τα μεγάλα τουρνουά, θα δει τις κερκίδες να είναι γεμάτες από ανθρώπους που έχουν πληρώσει ουκ ολίγα λεφτά για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας σημαντικής αναμέτρησης. Την ίδια στιγμή, η οικειότητα του μέσου τηλεθεατή με το συγκεκριμένο άθλημα μεγαλώνει μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που «στήνονται»μπροστά στην τηλεοπτική οθόνη για να απολαύσουν μία… τιτανομαχία του Φέντερερ με τον Ναδάλ ή τα παιχνίδια του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κρατάει ψηλά… την ελληνική σημαία.

Όπως προαναφέραμε, αυτή η ευρεία διάδοση του τένις έχει ως αποτέλεσμα και την προτίμησή του από πολλούς παίκτες του στοιχήματος. Αυτοί, λοιπόν, που θέλουν να εντρυφήσουν στοιχηματικά στο τένις, χρειάζεται να έχουν γνώση των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα να είναι ενημερωμένοι για ό,τι αφορά τους αντιπάλους ενός αγώνα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι στο στοίχημα παίζονται… χρήματα. Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες παράμετροι, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο και χρειάζεται να τις λάβετε υπ’ όψιν πριν προχωρήσετε στο ποντάρισμα. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Η φόρμα των παικτών

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παράγοντα, με εφαρμογή σε όλα τα αθλήματα. Χρειάζεται, λοιπόν, να ελέγχουμε τι έκανε ο κάθε παίκτης στους τελευταίους αγώνες του, ποιους αντιπάλους κέρδισε, από ποιους ηττήθηκε, όπως παράλληλα τη γενικότερη φόρμα του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο παράγοντας – κούραση

Με δεδομένο ότι οι τενίστες πραγματοποιούν σε πολύ συχνή βάση ταξίδια από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύωρα), ο παράγοντας – κούραση πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν σε μεγάλο βαθμό. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, έναν τενίστα που πραγματοποιεί τρία ταξίδια μέσα σε ένα δεκαήμερο και δίνει 4-5 αγώνες σε κάθε διοργάνωση. Είναι απόλυτα λογικό σε κάποια στιγμή η κούραση να κάνει την εμφάνισή της. Ταυτόχρονα, πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στον τόπο διεξαγωγής ενός τουρνουά. Το σύνηθες φαινόμενο είναι οι τενίστες που προέρχονται από τη χώρα διεξαγωγής του τουρνουά, να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους υπόλοιπους (όντας σαφώς και πιο ξεκούραστοι). Έτσι, σας προτείνουμε να αποφεύγετε να κοντράρετε τους τενίστες που αγωνίζονται εντός των τειχών.

Ο ρόλος της προϊστορίας

Σε όλα τα αθλήματα η προϊστορία παίζει μεγάλο ρόλο και το τένις δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν για παράδειγμα ένας τενίστας αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο, από τον οποίο έχει ηττηθεί στις τρεις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις, σίγουρα η ψυχολογία του δε θα είναι η καλύτερη δυνατή, όπως και η αυτοπεποίθησή του. Με αυτά τα δεδομένα, το ενδεχόμενο μίας νέας ήττας είναι πιο πιθανό σε σχέση με μία νίκη που θα συμβάλλει στο κλείσιμο της «ψαλίδας».

Οι τραυματισμοί

Ένας τραυματισμός στο τένις είναι κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο τραυματισμός προκαλεί ματαίωση μιας αναμέτρησης, σε άλλες περιπτώσεις ο παίκτης εγκαταλείπει πρόωρα το ματς (και το στοίχημα διευθετείται ως μονάδα), ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να «σφίξει τα δόντια» και να συνεχίσει, με την εξέλιξη του αγώνα, όμως, να μην είναι η ίδια (με αυτή που θα προέκυπτε αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός). Θα σας προτείναμε να κοντράρετε ένα φαβορί που προέρχεται από τραυματισμό, καθώς θεωρούμε ως δεδομένο ότι το επίπεδο ετοιμότητάς του δε θα είναι το ιδανικό. Αν, τώρα, θέλετε να πάρετε το ρίσκο και να στηρίξετε το φαβορί, προτείνεται να βρείτε ένα bookmaker στον οποίο να υπάρχει η επιστροφή του πονταρίσματος σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης.

Η επιφάνεια διεξαγωγής

Η μελέτη πριν από το ποντάρισμα σε ένα παιχνίδι τένις πρέπει να εμπεριέχει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τενίστα. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Ράφα Ναδάλ θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης σε χωμάτινες επιφάνειες, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει έφεση στο χόρτο, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις σκληρές επιφάνειες. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ο εκάστοτε τενίστας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες επιφάνειες, όμως σε κάθε περίπτωση η ιδιοσυγκρασία του ενδέχεται  να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για ένα κερδισμένο στοίχημα.

Η ειδησεογραφία

Τέλος, ειδήσεις που μπορεί να αφορούν το περιβάλλον ενός παίκτη δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες, αν θέλουμε να έχουμε μία συνολική εικόνα πριν προχωρήσουμε στο ποντάρισμά μας. Ενδέχεται κάποιος τενίστας να έχει προχωρήσει πρόσφατα σε απόλυση του προπονητή του, να προέρχεται από χωρισμό στην προσωπική του ζωή ή να κρατάει δυνάμεις σε ένα τουρνουά, επειδή ακολουθεί η συμμετοχή του σε ένα σημαντικότερο. Όλα αυτά είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή του.

Στοίχημα στο live

Κλείνουμε υπενθυμίζοντάς σας ότι υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες στοιχηματικές αγορές και στο live betting. Εκεί μπορείτε, μεταξύ άλλων, να ποντάρετε στο νικητή του αγώνα, στο Under/Over στα games, στο ακριβές σκορ στα σετ, στο ακριβές σκορ στο ματς ή στο break στο game του αντιπάλου.