Νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι 9 στον αριθμό, με τη λειτουργία τους να ελέγχεται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), σύμφωνα με τις διατάξεις του «Περί Στοιχήματος Νόμος του 2012». Στην ουσία η ρύθμιση της  στοιχηματικής αγοράς της Κύπρου ξεκίνησε επίσημα το Νοέμβριο του 2016 και ο διαχωρισμός των νόμιμων στοιχηματικών εταιριών με τις παράνομες έγινε με βάση τον προαναφερθέντα νόμο, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2012, αλλά ήταν ανενεργός μέχρι το 2016.

Αρχικά δόθηκε προσωρινή άδεια σε εννέα εταιρίες και στη συνέχεια μόνιμη άδεια στην Bet365 cy, στον Stoiximan cy και στην Betonalfa. Ακολούθησαν λίγο αργότερα η Meridianbet cy, η Winmasters cy, η Parimatch cy, η Megabet Plus, η Fonbet και η Ubet. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και η λίστα φραγής των στοιχηματικών εταιριών (οι οποίες δεν αιτήθηκαν άδειας Κλάσης Β), με την πιο επικαιροποιημένη μορφή της στις 12 Μαρτίου 2019 να περιέχει 8.732 ιστοσελίδες.

Αποδόσεις Εξυπηρέτηση Προσφορές Ειδικά Στοιχ. Live Betting Συνολικά
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
5.0
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
Αποδόσεις
5.0
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.7
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.2
Cash
Προσφορές
4.8
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.5
Live Betting
4.7
Αποδόσεις
4.7
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.8
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.2
Live Betting
4.6
Αποδόσεις
4.4
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.6
Cash
Προσφορές
4.5
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.6
Live Betting
4.4
Αποδόσεις
4.5
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.6
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.5
Live Betting
4.3
Αποδόσεις
4.4
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.4
Cash
Προσφορές
4.1
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.3
Live Betting
4.4
Αποδόσεις
4.0
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.3
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.3
Live Betting
4.4

Τα χαρακτηριστικά από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Το Bethome.com.cy θα σας παραθέσει παρακάτω τα κυριότερα πλεονεκτήματα των νόμιμων στοιχηματικών εταιριών στην Κύπρο, αξιολογώντας τον κάθε πάροχο με βάση μία σειρά από παράγοντες, ο καθένας εκ των οποίων έχει τη σημασία του. Οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι η ασφάλεια των συναλλαγών, η ποιότητα του Live Betting, οι προσφορές, οι αποδόσεις, τα ειδικά στοιχήματα και η εξυπηρέτηση πελατών. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, την παρουσίαση των εταιριών.

Bet365

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τη στοιχηματική εταιρία Bet365 ως την κορυφαία του κόσμου. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο υπάρχουν χιλιάδες στοιχήματα για όλα τα αθλήματα, ενώ παράλληλα η εταιρία προσφέρει υψηλότατες αποδόσεις τόσο στο pre-game όσο και στο live. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα για live streaming στις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ υποστηρίζεται και ο στοιχηματισμός από κινητό ή tablet.

Stoiximan

Η στοιχηματική εταιρία Stoiximan αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες στην Ελλάδα και σίγουρα μία από τις κορυφαίες που έλαβαν νόμιμη άδεια στην Κύπρο. Διαθέτει πολύ μεγάλο εύρος στοιχημάτων, επιτρέπει ταχύτατες αναλήψεις και χαρακτηρίζεται από τις πολύ συχνές προσφορές. Ταυτόχρονα, αποτελεί μία από τις λίγες εταιρίες στις οποίες προσφέρονται αγώνες με 0% γκανιότα. Διαθέτει σοβαρή υποστήριξη πελατών, ενώ ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει και από το κινητό ή το tablet του.

Winmasters

Η στοιχηματική εταιρία Winmasters αποτελεί μία από τις νεότερες του χώρου, όμως κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των παικτών. Ειδικά για όσους ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό στοίχημα, η Winmasters θεωρείται η κατάλληλη επιλογή, λόγω των καλών αποδόσεων, της πληθώρας ειδικών στοιχημάτων και των ασιατικών χάντικαπ. Η ιστοσελίδα της είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και εύχρηστη, υπάρχει η δυνατότητα cash out*, ενώ οι τρόποι κατάθεσης είναι πολλαπλοί. Προσφέρεται live chat στην εξυπηρέτηση πελατών, ενώ το μενού της υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα. Ο στοιχηματισμός είναι εφικτός και από κινητό ή tablet.

Parimatch

«Όπλο» η εμπειρία για τη στοιχηματική εταιρία Parimatch, καθώς δραστηριοποιείται παραπάνω από μία 20ετία και σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ουκρανική της προέλευση αποτελεί εγγύηση για τις υψηλές αποδόσεις. Τα προσφερόμενα στοιχήματα καλύπτουν περισσότερα από 20 αθλήματα, ενώ τραβούν την προσοχή τόσο το γενναιόδωρο bonus εγγραφής όσο και το πρόγραμμα επιβράβευσης πόντων. Φυσικά, προσφέρεται και cash out*.

Fonbet

Η στοιχηματική εταιρία fonbet χαρακτηρίζεται από μία ειδικά διαμορφωμένη, αλλά απλή, πλατφόρμα, ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος της στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα των γραφικών. Η προέλευσή της είναι ρωσική και ιδρύθηκε μετά την διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1994. Μπορεί η πλατφόρμα της να μην είναι η πλέον εύχρηστη, όμως διαθέτει τις λειτουργίες εκείνες που χαρακτηρίζουν ως ελκυστική μία εταιρία, όπως το cash out*. Προσφέρει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχήματα, με τις υψηλές αποδόσεις και τα bonus να αποτελούν τα ατού της.

Meridianbet

Η στοιχηματική εταιρία meridianbet παρουσιάζει πρωτόγνωρη εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο, έχοντας ως στοιχείο υπεροχής έναντι των ανταγωνιστών τα συνδυαστικά στοιχήματα σε ικανοποιητικές αποδόσεις. Την ίδια στιγμή, βέβαια, την επιλέγουν και οι λάτρεις του στοιχήματος σε ιππόδρομο και μπάσκετ. Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα της έχει αναβαθμιστεί, προκειμένου οι πελάτες να πλοηγούνται ευκολότερα και ταχύτερα. Χαρακτηρίζεται από την άμεση ανταπόκριση στην εξυπηρέτηση πελατών, διαθέτει live chat, ενώ ούτε από αυτήν λείπει η επιλογή του cash out*.

Betonalfa

Η στοιχηματική εταιρία Betonalfa έχει ως έτος ίδρυσης το 2009 και αρχικά καθιερώθηκε μέσω των επίγειων καταστημάτων. Τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιήθηκε και στο διαδικτυακό στοίχημα και η αλήθεια είναι ότι η νέα της ιστοσελίδα επιδέχεται κάποιων βελτιώσεων. Παρέχει πολλά ειδικά στοιχήματα, έχει καθημερινές προσφορές και προσφέρει, φυσικά, πλήθος αγορών σε όλα τα αθλήματα. Κι εδώ υπάρχει η επιλογή του cash out*, ενώ σε ετήσια βάση προσφέρει στους πελάτες περισσότερα από 19.000 γεγονότα μέσω live streaming.

Ubet

Η στοιχηματική εταιρία Ubet, από την πλευρά της, φαντάζει ως η κατάλληλη για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο διαδικτυακό στοίχημα. Ενδιαφέρεται για την απλότητα, προσφέρει καλές αποδόσεις κι έχει ως βασικό πλεονέκτημα την αμεσότητα στην επικοινωνία. Υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, διαθέτει ποικιλία τρόπων πληρωμής και παράλληλα έχει ιδιαίτερα οργανωμένο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, επιτρέποντας την επικοινωνία μέσω live chat, τηλεφώνου και e-mail. Δε λείπουν, επίσης, από την Ubet οι προσφορές, ενώ έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται την ίδια μέρα στα αιτήματα αναλήψεων.

Megabet Plus

Η στοιχηματική εταιρία Megabet Plus είναι κυπριακής προέλευσης και ξεκίνησε ως L.P. Meridian (Cyprus) LTD, αγοράζοντας στη συνέχεια τη Megabet και μετονομάζοντάς τη σε Megabet Plus. Ακολούθησε η ενσωμάτωση με την Top Sport, ενώ το Δεκέμβριο του 2013 υπήρξε ενσωμάτωση και με τη ΒΗΤΑ BET και την BETENA. Η CLEVERPATH HOLDINGS Ltd έχει υπογράψει με την MegabetplusLtd, έχοντας το δικαίωμα να διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κατά τη δική της κρίση, ύστερα από σχετική άδεια της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Παρέχει συχνότατες προσφορές, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων μέσω live streaming, ενώ οι αποδόσεις της είναι ελκυστικές. Παράλληλα, η εξαιρετική υπηρεσία στατιστικών της αποτελεί αιτία για προσέλκυση περισσότερων πελατών, ενώ η εταιρία χαρακτηρίζεται από την εύχρηστη και πρωτοποριακή πλατφόρμα. Αναφέρουμε, τέλος, ότι διαθέτει πάνω από 130 επίγεια καταστήματα σε παγκύπριο επίπεδο.

Ο κανονισμός “3+1”

Χρειάζεται, τέλος, να επισημάνουμε κάτι σημαντικό που προκύπτει από τη νομοθεσία για τις στοιχηματικές εταιρίες Κύπρου. Λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος έχουν χαρακτηριστεί από ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, οι παίκτες που θέλουν να στοιχηματίσουν σε κάποιο εγχώριο αγώνα υποχρεούνται να τον συνδυάσουν με τρεις ακόμη αγώνες από ξένα πρωταθλήματα. Ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι ευρύτερα γνωστός ως “3+1” και ισχύει τόσο για τον online στοιχηματισμό όσο και για το παιχνίδι σε επίγεια πρακτορεία.

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.