Μπόνους στοιχηματικών εταιριών στην Κύπρο

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες ανά τον κόσμο, έτσι και οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο προσφέρουν διάφορους τύπους μπόνους στους παίκτες, προκειμένου να τους προσελκύσουν. Και αντίστροφα, η ύπαρξη και οι τύποι μπόνους αποτελούν ισχυρό δέλεαρ για ένα παίκτη, προκειμένου να επιλέξει την εγγραφή στη μία ή την… άλλη στοιχηματική εταιρία.

Αποδόσεις Εξυπηρέτηση Προσφορές Ειδικά Στοιχ. Live Betting Συνολικά
Αποδόσεις
5.0
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.7
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
5.0
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
4.88/5
Εγγραφή
*21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777‍, Εποπτεία εμπ.επικ/νίας: ΕΕΕΠ
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.2
Cash
Προσφορές
4.8
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.5
Live Betting
4.7
Αποδόσεις
4.6
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.9
Cash
Προσφορές
4.7
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.7
Live Betting
4.8
Αποδόσεις
4.7
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.7
Cash
Προσφορές
4.6
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.7
Live Betting
4.6
Αποδόσεις
4.4
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.6
Cash
Προσφορές
4.5
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.6
Live Betting
4.4

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση μπόνους είναι το μπόνους εγγραφής, το οποίο λαμβάνει ο παίκτης κατά τη διάρκεια της εγγραφής του, με την πρώτη κατάθεση που πραγματοποιεί στη στοιχηματική εταιρία. Ο συνηθέστερος τύπος μπόνους εγγραφής είναι το 100% μέχρι 100€ (δηλαδή όποιος πραγματοποιεί κατάθεση 100€ λαμβάνει ως μπόνους επιπλέον 100€, έχοντας στο σύνολο 200), αλλά στην κυπριακή αγορά υπάρχει επιβράβευση και για πρώτη κατάθεση ως 300€. Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες κατηγορίες μπόνους, τις οποίες θα σας παραθέσουμε αναλυτικά παρακάτω (πχ. μπόνους σύστασης φίλου, επιστροφή στο 0-0, mobile μπόνους κ.ά.).

Μπόνους Εγγραφής: Τι πρέπει να προσέξετε πριν το αποδεχθείτε

Τόσο για το μπόνους εγγραφής, όσο και για τους υπόλοιπους τύπους μπόνους, οι στοιχηματικές εταιρίες θέτουν κάποιους όρους που χρειάζεται να εκπληρωθούν πριν προχωρήσετε σε ανάληψη. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαβάζετε διεξοδικά τους όρους, προτού προχωρήσετε στην αποδοχή ενός μπόνους. Χρειάζεται, λοιπόν, να ελέγχετε με προσοχή τους παρακάτω παράγοντες:

  • Το τζιράρισμα (rollover): Το κάθε μπόνους που λαμβάνετε πρέπει να τζιραριστεί ορισμένες φορές πριν αποκτήσετε τη δυνατότητα ανάληψης. Για παράδειγμα, ο Stoiximan δίνει μπόνους 100% ως 100€ και επιβάλλει να τζιραριστεί πέντε φορές το ποσό του μπόνους και της κατάθεσης. Κοινώς, για να μπορείτε να κάνετε ανάληψη θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει στοιχήματα αξίας 5 Χ (100€ +100€), άρα 1.000€.
  • Απαιτούμενος χρόνος τζιραρίσματος: Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να ελέγχει το χρονικό διάστημα (πχ. 90 μέρες) εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί το τζιράρισμα. Αν το τζιράρισμα δεν πραγματοποιηθεί εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τότε το μπόνους και τα ενδεχόμενα κέρδη που προέκυψαν από αυτό αφαιρούνται από το λογαριασμό σας.
  • Τρόποι κατάθεσης: Πολλές στοιχηματικές εταιρίες θέτουν περιορισμούς στο συγκεκριμένο κομμάτι και χρειάζεται να είστε σε εγρήγορση. Κοινώς, δε δέχονται όλους τους δυνατούς τρόπους κατάθεσης για την πίστωση του μπόνους εγγραφής. Για παράδειγμα, η Megabet Plus δεν ενεργοποιεί το μπόνους εγγραφής αν η πρώτη κατάθεση γίνει με Neteller ή Skrill.
  • Ελάχιστη απόδοση: Σε κάθε εταιρία, προκειμένου να προσμετρηθεί ένα στοίχημα στο τζιράρισμα (rollover) θα πρέπει να περιλαμβάνει αγώνα ή αγώνες με κάποια ελάχιστη απόδοση (στις περισσότερες περιπτώσεις η ελάχιστη απόδοση είναι της τάξης του 1.50). Επομένως, αν επιλεγεί αγώνας με μικρότερη απόδοση από αυτή που έχει ορίσει η εκάστοτε εταιρία, τότε το ποντάρισμά σας δε θα ληφθεί υπ’όψη στο τζιράρισμα.
  • Παρολί και μονά: Μπορεί το συγκεκριμένο φαινόμενο να μην είναι σύνηθες, όμως κάποιες εταιρίες απαιτούν στοιχηματισμό σε παρολί με τουλάχιστον 3 αγώνες, προκειμένου το στοίχημα να προσμετρηθεί στο τζιράρισμα. Παράλληλα, θέτουν ως όρο ένας εκ των τριών αγώνων (ή και οι τρεις) να έχει μία συγκεκριμένη ελάχιστη απόδοση.
  • Στοιχηματικές αγορές: Στην πλειοψηφία των εταιριών για να ληφθεί υπ’ όψη ένα στοίχημα στο τζιράρισμα, απαιτείται να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες στοιχηματικές αγορές. Υπάρχει, δηλαδή, η περίπτωση τα ασιατικά χάντικαπ, οι αγορές σε Under/Over και κάποιοι άλλοι τύποι αγορών (που αυξάνουν σε 50% την πιθανότητα κέρδους) να μην προσμετρώνται ως διαθέσιμες.
  • Κωδικοί και e-mail: Και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν είναι συχνό, όμως πρέπει να αναφερθεί, καθώς παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το μπόνους εγγραφής πιστώνεται αυτόματα, όμως ορισμένες φορές η ενεργοποίησή του απαιτεί τη συμπλήρωση ενός κωδικού, ο οποίος σας έρχεται κατά την εγγραφή. Επιπρόσθετα, σπανιότερη είναι η περίπτωση να σας ζητηθεί η επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης προκειμένου να πιστωθεί το μπόνους. Εδώ χρειάζεται να προσέξετε το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρία, καθώς αν το υπερβείτε χάνετε το μπόνους.

Ποιες άλλες κατηγορίες μπόνους υπάρχουν πέρα από το μπόνους εγγραφής;

Αναφέραμε και παραπάνω ότι οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο έχουν μεριμνήσει να παρέχουν στους παίκτες και μία σειρά από άλλες κατηγορίες μπόνους, πέρα από τη συνηθέστερη περίπτωση του μπόνους εγγραφής. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

-Μπόνους κατάθεσης: Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για το μπόνους πρώτης κατάθεσης. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο να το δείτε κάποιες φορές και ως μπόνους δεύτερης κατάθεσης ή σε μία από τις επόμενες καταθέσεις σας, ανάλογα με την παικτική συμπεριφορά σας και τη δραστηριότητα που παρουσιάζει ο λογαριασμός σας.

-Μπόνους χωρίς κατάθεση: Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν μπόνους μόνο για το άνοιγμα ενός λογαριασμού, χωρίς να απαιτείται κατάθεση. Μπορεί να πρόκειται για μπόνους σε μετρητά, για μπόνους δωρεάν παιχνιδιού ή για cashback. Είναι, όμως, απαραίτητο πριν το λάβετε να ελέγξετε διεξοδικά τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς που τίθενται.

-Free Bets: Πρόκειται για ένα ποσό που σας παρέχει δωρεάν η εταιρία για να παίξετε το στοίχημά σας. Αν το κερδίσετε, τότε πιστώνεται στο λογαριασμό σας το ποσό του κέρδους. Για παράδειγμα, σε περίπτωση πονταρίσματος 10€ σε έναν κερδισμένο αγώνα με απόδοση 3.00, τότε έχετε επιστροφή 20€, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ελεύθερα περιορισμών (αναλήψιμα). Σε σπάνιες περιπτώσεις απαιτείται ένα μικρό τζιράρισμά τους.

-Μπόνους στο κινητό τηλέφωνο: Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιτρέψει και το στοιχηματισμό μέσω κινητού τηλεφώνου. Κάποιες εταιρίες, λοιπόν, έχουν πιάσει το σφυγμό και παρέχουν μπόνους αποκλειστικά για όσους έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή ή στοιχηματίζουν μέσα από το smartphone τους. Η Meridianbet, για παράδειγμα, σας παροτρύνει να στοιχηματίσετε εν κινήσει, προκειμένου να λάβετε εξτρά μπόνους μέχρι 15€.

-Μπόνους σύστασης φίλου: Με το συγκεκριμένο μπόνους οι στοιχηματικές εταιρίες επιχειρούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο πελατειακό κοινό. Αν, λοιπόν, ένας φίλος σας κάνει εγγραφή στην εταιρία ύστερα από δική σας σύσταση, τότε εσείς καρπώνεστε ένα ποσό στο λογαριασμό σας. Στη Winmasters, για παράδειγμα, ανταμείβεστε με μπόνους 10€ για κάθε ένα φίλο που συστήνετε.

-Μπόνους γενεθλίων: Ακόμα μία προσπάθεια των στοιχηματικών εταιριών να σας κρατήσουν «ζεστούς» για πολλά πονταρίσματα, προσφέροντάς σας ένα ποσό την ημέρα των γενεθλίων ή της γιορτής σας.

-Μπόνους αφοσίωσης: Πρόκειται για ένα μπόνους που προσφέρεται από τις στοιχηματικές εταιρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν ο παίκτης είναι εγγεγραμμένος για πολύ καιρό σ’ αυτές και πραγματοποιεί πονταρίσματα σε συχνή βάση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μπόνους είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί καμία ενέργεια (πχ. κατάθεση) από την πλευρά του παίκτη.

-Μπόνους επανασύνδεσης: Το συγκεκριμένο μπόνους προσφέρεται από τις εταιρίες όταν ο πελάτης τους έχει καιρό να τοποθετήσει ένα στοίχημα και ο σκοπός είναι η επανενεργοποίησή του και η συνέχιση χρήσης των υπηρεσιών της εκάστοτε εταιρίας.

-Επιστροφή στο 0-0: Στη συγκεκριμένη κατηγορία μπόνους προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που ένας αγώνας λήξει ισόπαλος με σκορ 0-0. Για παράδειγμα, ο Stoiximan σας παρέχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσετε στο Ημίχρονο/Τελικό ή στο ακριβές σκορ ενός αγώνα πριν την έναρξή του κι εφόσον αυτός λήξει με «λευκή» ισοπαλία, τότε σας επιστρέφεται το ποντάρισμά σας.

-Πριμ στο παρολί: Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να παίξετε ένα παρολί κι εφόσον κερδίσετε το στοίχημα να ανταμειφθείτε με μπόνους στα κέρδη σας. Φυσικά οι εταιρίες θέτουν περιορισμούς ως προς τις στοιχηματικές αγορές που μπορείτε να επιλέξετε, αλλά και ως προς το ύψος των αποδόσεων (ελάχιστη απόδοση). Χρησιμοποιούμε και εδώ το παράδειγμα του Stoiximan, ο οποίος σας παρέχει τη δυνατότητα να παίξετε από 4 ως 10 αγώνες και σε περίπτωση κερδισμένου στοιχήματος να ανταμειφθείτε με μπόνους από 10% (στην τετράδα) ως 50% (στη δεκάδα) στα κέρδη σας.

-Επιστροφή χρημάτων: Το μπόνους της επιστροφής χρημάτων ενεργοποιείτε εφόσον χάσετε μόνο μία από τις επιλογές σας σε ένα στοίχημα. Η Megabet Plus, για παράδειγμα, σας επιστρέφει τα χρήματά σας σε περίπτωση που παίξετε πέντε επιλογές (φυσικά στα αθλήματα τα οποία περιλαμβάνονται στους όρους και τις προϋποθέσεις) και χάσετε μόνο τη μία από αυτές.

Τα μπόνους εγγραφής στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο

Ας δούμε τώρα το μπόνους εγγραφής που προσφέρει η κάθε μία από τις εννιά νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και τις προϋποθέσεις αναφορικά με την ελάχιστη απόδοση και το τζιράρισμα (rollover) για τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάληψης.

Stoiximan Bonus: Στον Stoiximan το μπόνους εγγραφής είναι 100% ως 100€. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.65, ενώ απαιτείται τζιράρισμα (rollover) του μπόνους και της κατάθεσης πέντε φορές.

Bet365 Bonus: Και στην Bet365 το μπόνους εγγραφής είναι 100% ως 100€. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.50, ενώ απαιτείται να τζιράρετε τρεις φορές το ποσό του μπόνους και της κατάθεσης.

Parimatch Bonus: Στην Parimatch το μπόνους εγγραφής είναι 100% ως 100€, ενώ παρέχονται και 5€ για Freebet. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.50 και για την απόκτηση δυνατότητας ανάληψης χρειάζεται να τζιραριστεί δέκα φορές το ποσό του μπόνους.

Winmasters Bonus: Στη Winmasters παρέχεται μπόνους εγγραφής 100% ως 111€. Για τη δυνατότητα ανάληψης η εταιρία έχει θέσει ως όρο την υψηλότερη ελάχιστη απόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες (1.80), ενώ το τζιράρισμα είναι ανάλογο με αυτό του Stoiximan, δηλαδή πέντε φορές το ποσό του μπόνους και της κατάθεσης.

Meridianbet Bonus: Στη Meridianbet το μπόνους εγγραφής είναι 100% ως 100€. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.50, ενώ το ύψος του απαιτούμενου τζιραρίσματος για τη δυνατότητα ανάληψης είναι το χαμηλότερο μεταξύ των εννιά εταιριών (πέντε φορές το ποσό του μπόνους).

Fonbet Bonus: H Fonbet, από την πλευρά της, προσφέρει ένα πολύ ευνοϊκό μπόνους εγγραφής. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το μπόνους είναι 100% ως 250€ και δίνεται με τη μορφή Freebet. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.50.

Betonalfa Bonus: Η Betonalfa προσφέρει μπόνους εγγραφής 100% ως 100€, έχει ως ελάχιστη απόδοση το 1.50 και απαιτεί για την απόκτηση δυνατότητας ανάληψης να γίνει τζιράρισμα τρεις φορές το ποσό του μπόνους και της κατάθεσης.

Megabet Plus Bonus: Το υψηλότερο μπόνους εγγραφής προσφέρεται από τη Megabet Plus, καθώς κυμαίνεται στο 100% ως 300€. Η ελάχιστη απόδοση είναι το 1.50 και απαιτείται να τζιραριστεί το ποσό του μπόνους οκτώ φορές για να μπορείτε να προχωρήσετε σε ανάληψη.

Ubet Bonus: Η Ubet, τέλος, προσφέρει μπόνους εγγραφής 100% ως 200€. Η ελάχιστη απόδοση που απαιτεί είναι το 1.50, ενώ το τζιράρισμα πρέπει να ισούται με το ποσό της κατάθεσης και του μπόνους πολλαπλασιασμένο επί 4.