photo 1 theoria
May 21, 2023 Θεωρία Στοιχήματος βασικές συμβουλές στοίχημα πάμε στοίχημα Στοιχηματική θεωρία

Οι βασικές συμβουλές για να παίξετε στοίχημα

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι παίκτες που ασχολούνται με το στοίχημα δεν καταλήγουν στο ταμείο και συνεχώς αναρωτιούνται τί είναι αυτό που κάνουν λάθος; Αν, όμως, ακολουθήσουν ορισμένες από τις βασικές συμβουλές για το στοίχημα, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να… μεγαλώσουν το ταμείο τους και να βγουν κερδισμένοι στην… αναμέτρηση με τους bookmakers.

Τι ενέργειες πρέπει, λοιπόν, να ακολουθήσει ο παίκτης, προκειμένου να αυξήσει τις σωστές προβλέψεις; Στις παρακάτω σειρές θα βρείτε ορισμένες συμβουλές, οι οποίες θα ανοίξουν μπροστά σας έναν πιο… εύκολο δρόμο προς το ταμείο!

1. Ένα από τα πιο χρήσιμα «μυστικά» για τον παίκτη είναι να ποντάρει σε μονά αποδεκτά και όχι σε παρολί. Σίγουρα τα δελτία με μεγαλύτερο αριθμό αγώνων αποτελούν δέλεαρ, καθώς προμηνύουν υψηλό κέρδος, όμως την ίδια στιγμή οι πιθανότητες επιτυχημένου πονταρίσματος ελαχιστοποιούνται σε αυτά, καθώς με ένα χαμένο παιχνίδι χάνεται ολόκληρο το στοίχημα.

2. Μεγάλη σημασία έχει και η σωστή διαχείριση κεφαλαίου (bankroll management). Ο παίκτης πρέπει να επιλέγει το αρχικό του κεφάλαιο πριν την έναρξη της στοιχηματικής – αγωνιστικής σεζόν και να προχωρεί σε συνετή διαχείρισή του, έχοντας ως στόχο να είναι κερδισμένος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Αν «κυνηγήσει» τα μεγάλα κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα, το πιθανότερο σενάριο είναι να δει τα χρήματά του να εξανεμίζονται άμεσα.

3. Το Live Betting (ζωντανό στοίχημα) αποτελεί ένα «εργαλείο», το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στα χέρια του παίκτη. Ο στοιχηματισμός σε πραγματικό χρόνο σε έναν αγώνα που παρακολουθεί μπορεί να αποδώσει πολλά οφέλη, καθώς υπάρχει άμεση εικόνα για το παιχνίδι στο οποίο θέλει να στοιχηματίσει, την κατάσταση των ομάδων και των παικτών, την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου κ.ο.κ.

4. Είναι σωστό να γίνεται ποντάρισμα μόνο σε σημεία που έχουν «αξία» κατά την κρίση σας (Value Bet). Κοινώς… επιλέξτε το σημείο το οποίο κατά τη γνώμη σας έχει περισσότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης, ασχέτως αυτού που δείχνουν οι αποδόσεις.

5. Χρειάζεται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην γκανιότα, κοινώς την προμήθεια του bookmaker, προκειμένου αυτός να βγάλει κέρδος ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Συστήνεται να αποφεύγεται το ποντάρισμα σε πολλούς αγώνες (προτιμάτε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό, καθώς με την αύξηση των αγώνων αυξάνεται και η γκανιότα), ενώ είναι καλό να έχετε τη δυνατότητα να παίζετε σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρίες, καθώς οι αποδόσεις διαφέρουν ως ένα βαθμό, ενώ κάποιες εξ αυτών προσφέρουν και παιχνίδια με μηδενική γκανιότα.

6. Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στην πτώση αποδόσεων. Οι μεταβολές στις αποδόσεις ενός παιχνιδιού ενδέχεται να προκύψουν για μία σειρά από λόγους και ο παίκτης πρέπει να έχει επίγνωση αυτών, προκειμένου να αποφύγει πιθανές παγίδες.

7. Επιβάλλεται η σοβαρή και εις βάθος μελέτη ενός σημείου, πριν προχωρήσετε στο ποντάρισμα. Υπάρχει ένα πλήθος παραγόντων που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα και είναι καλό να λαμβάνονται υπ’ όψιν πριν την τοποθέτηση του στοιχήματος. Αναφερόμαστε στη φόρμα των ομάδων, στην προϊστορία, στις πιθανές σημαντικές απουσίες, στην ύπαρξη ή όχι βαθμολογικού κινήτρου στους αντιπάλους ενός αγώνα, σε εξωαγωνιστικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ομάδες κ.ά.

8. Σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω, σας προτείνουμε να ασχολείστε με όσο το δυνατόν λιγότερα πρωταθλήματα, 3-4 μάξιμουμ. Έτσι, θα έχετε μία πιο ξεκάθαρη, εξειδικευμένη και επικαιροποιημένη εικόνα για τις ομάδες στις οποίες θέλετε να ποντάρετε, θα «διαβάζετε» καλύτερα τα παιχνίδια και, ως εκ τούτου, το ρίσκο στο στοιχηματισμό θα μειώνεται.

9. Κάντε σωστή χρήση των στατιστικών. Είναι πολλοί που υποστηρίζουν ότι η… εμμονή με τα στατιστικά δεν αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο για να αποκτήσετε πλήρη εικόνα της κατάστασης μίας ομάδας ή ενός παίκτη, αλλά ταυτόχρονα οι… αριθμοί βοηθούν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, αρκεί να… χρησιμοποιηθούν σωστά.

10. Χρησιμοποιείστε όλη την γκάμα των στοιχηματικών αγορών, χωρίς να «κολλάτε» στις παραδοσιακές επιλογές, όπως το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα (1-Χ-2) ή το Under/Over. Ελάτε, λοιπόν, σε… επαφή με το ασιατικό χάντικαπ, το Draw No Bet και αρκετές άλλες στοιχηματικές αγορές, προκειμένου να περιορίσετε το ρίσκο και να αυξήσετε τις πιθανότητες για ένα κερδισμένο στοίχημα.

11. Αποφύγετε την «παγίδα»των φαβορί. Πλήθος παικτών επιλέγει να στοιχηματίσει – σε πολλές περιπτώσεις σε παρολί –  σε ομάδες που παρουσιάζονται σε θεωρητικό επίπεδο ως μεγάλα φαβορί και προσφέρονται σε αποδόσεις της τάξης του 1.20 και του 1.30. Υπάρχει, όμως, σοβαρή πιθανότητα ένα φαβορί να «σπάσει» και να χαθεί ένα στοίχημα, το οποίο ούτως ή άλλως θα οδηγούσε μικρό κέρδος. Έχετε, λοιπόν, στο νου ότι στο στοίχημα «παίζουν μπάλα» οι αποδόσεις και όχι οι «βαριές» φανέλες.

12. Σίγουρα το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο διαδεδομένο και συνηθισμένο σπορ για τους παίκτες του στοιχήματος, όμως δε θα πρέπει να αποκλείετε και τη στοιχηματική ενασχόληση με άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και το τένις. Ο λόγος είναι απλός: στα συγκεκριμένα αθλήματα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα (η νίκη και η ήττα), σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που υπάρχουν τρία (νίκη – ισοπαλία – ήττα), επομένως οι πιθανότητες κέρδους είναι μεγαλύτερες.

13. Οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία και στοχεύστε σε μακροπρόθεσμο κέρδος (και όχι σε άμεσο). Αν χάσετε ένα στοίχημα, δεν είναι αναγκαίο να καταφύγετε σε τάσεις ρεβανσισμού και… εκδίκησης του bookmaker, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το «ρεφάρισμα» δεν έρχεται.

14. Η τελευταία συμβουλή είναι και η πιο σημαντική: παίξτε μόνο από το περίσσευμά σας και όχι από το υστέρημά σας. Δείτε το στοίχημα σαν τρόπο διασκέδασης. Σε διαφορετική περίπτωση, η καταστροφή μπορεί να απέχει μόλις… λίγα εκατοστά.