July 24, 2023 Οδηγός για Στοίχημα stoixima mpasket στοίχημα μπάσκετ

Μπάσκετ: Οδηγός για στοίχημα

Είναι πολλοί εκείνοι, ιδίως στον κυπριακό και τον ελληνικό χώρο, που θεωρούν το μπάσκετ ως το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Το συγκεκριμένο άθλημα έχει απήχηση σε εκατομμύρια κόσμου σε ολόκληρη την υφήλιο, με πρωταθλήματα όπως αυτό του NBA και της Euroleague να προσφέρουν συναρπαστική δράση. Όπως είναι λογικό, αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των παικτών που επιλέγουν το στοίχημα στο μπάσκετ. Το σημαντικό είναι να έχετε τη σωστή στρατηγική και να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας δίνονται στο στοίχημα live.

Στοίχημα μπάσκετ: Πώς παίζεται

Η βασική στοιχηματική αγορά στο στοίχημα μπάσκετ είναι το αποτέλεσμα του αγώνα, με διπλή ή τριπλή επιλογή (σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια). Παράλληλα, όμως, υπάρχουν αγορές που αφορούν τους πόντους του αγώνα ή τη διαφορά του σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πάμε να τα εξετάσουμε όλα αυτά πιο διεξοδικά:

* Τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσμα ημιχρόνου και αποτέλεσμα περιόδου: η συνήθης τακτική είναι να προσφέρονται με ασιατικό χάντικαπ. Υπάρχει, όμως, και η τριπλή επιλογή. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα: Στο παιχνίδι Παναθηναϊκός -Ζαλγκίρις Κάουνας το ημίχρονο προσφέρεται με φαβορί τον Παναθηναϊκό στο -2.5. Επομένως, αν ποντάρουμε στον Άσο, το στοίχημά μας κερδίζει σε περίπτωση που το «τριφύλλι» προηγείται στο ημίχρονο με τρεις πόντους και πάνω.

* Ημίχρονο/Τελικό: σίγουρα στη συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά η απόδοση που θα πάρετε θα είναι κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με την απλή επιλογή σημείου. Σε περίπτωση που προσφέρεται η ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα (άρα ισχύει ως τελικό αποτέλεσμα αυτό που θα διαμορφωθεί στο 40λεπτο), οι επιλογές είναι εννέα. Αν αυτό δε συμβαίνει, τότε έχουμε έξι επιλογές. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι η προσφορά της ισοπαλίας ως αποτέλεσμα ημιχρόνου ή τελικό αποτέλεσμα συνοδεύεται από πολύ υψηλή απόδοση, με δεδομένο το χαμηλό ποσοστό επαλήθευσης.

* Σύνολο πόντων: πρόκειται για την αγαπημένη αγορά των παικτών στο live στοίχημα. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι το Over/Under και μπορεί να αφορά το τελικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα ημιχρόνου ή το αποτέλεσμα περιόδου. Παράλληλα, έχετε τη δυνατότητα να ποντάρετε ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη σε ένα συγκεκριμένο όριο πόντων (10, 20 ή 50). Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε με τη μορφή Over/Under τους πόντους μίας ομάδας σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Σημειώστε, τέλος, ότι η πλειοψηφία των εταιριών περιλαμβάνει και τη διαδικασία της παράτασης στο τελικό αποτέλεσμα (εκτός αν υπάρχει τριπλή επιλογή).

* Ειδικά στοιχήματα: τα ειδικά στοιχήματα δε λείπουν από το χώρο του μπάσκετ και προήλθαν ως προϊόν της μεγάλης ζήτησης από τους παίκτες. Αρκετές εταιρίες προσφέρουν επιλογές για τους πόντους κάθε παίκτη, για τα ριμπάουντ, τις ασίστ και τα λάθη. Υπάρχει, επίσης, και το head to head, για παράδειγμα αν κάποιος παίκτης σκοράρει περισσότερους ή λιγότερους πόντους από κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά προσφέρεται και με χάντικαπ.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι οι μπασκετικές διοργανώσεις που προσφέρονται για στοιχηματισμό από τους bookmakers προέρχονται από ολόκληρη την υφήλιο και αφορούν τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο μπάσκετ. Πέρα, λοιπόν, από τα δημοφιλή πρωταθλήματα (NBA, Euroleague, Basket League, ισπανική λίγκα, ιταλική λίγκα κ.α.) μπορείτε να στοιχηματίσετε σε παιχνίδια (για παράδειγμα) από τις Φιλιππίνες, την Κίνα, την Πολωνία ή την Αργεντινή.

Στρατηγικές νίκης στο στοίχημα μπάσκετ – Η εκμετάλλευση του χάντικαπ

Ο σωστός παίκτης πρέπει να είναι ικανός να εκμεταλλευθεί την πληθώρα των στοιχηματικών επιλογών, προκειμένου να βγει νικητής στη… μονομαχία με τον bookmaker. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται η ανάπτυξη ορισμένων τακτικών και στρατηγικών. Φυσικά, υπεράνω αυτών είναι η σωστή ανάλυση του αγώνα, καθώς και η διαπίστωση του αν υπάρχει αξία στην επιλεγόμενη απόδοση.

* Αουτσάιντερ: Πολλοί υποστηρίζει ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα στο οποίο κερδίζει ο καλύτερος. Εκπλήξεις δε συμβαίνουν συχνά (σε σχέση με το ποδόσφαιρο) κι έτσι οι εταιρίες έχουν μεριμνήσει, προσφέροντας την επιλογή του χάντικαπ. Αποτελεί, λοιπόν, μία στρατηγική νίκης η σωστή εκμετάλλευση του ορίου με το οποίο θα ηττηθεί η ομάδα που δεν είναι φαβορί. Υπάρχουν περιπτώσεις που το φαβορί εξασφαλίζει πρόωρα τη νίκη κι έτσι χαλαρώνει στο τέλος (για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα αν ακολουθεί ντέρμπι), με τη διαφορά να μειώνεται και να πέφτει κάτω από το όριο που έχει τοποθετηθεί για το αουτσάιντερ.

* Value Bets στο φαβορί: η συγκεκριμένη αγορά προτείνεται κυρίως για το live στοίχημα. Το σύγχρονο μπάσκετ είναι γρήγορο (με τις επιθέσεις 24 δευτερολέπτων) κι έχει παρατηρηθεί διαφορές πόντων να «εξανεμίζονται» σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν, λοιπόν, το φαβορί μείνει πίσω στο σκορ με μία διαχειρίσιμη διαφορά (της τάξης των 8-10 πόντων), τότε υπάρχει άνοδος της απόδοσης για τη νίκη του. Σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι υπάρχει χρόνος για την ανατροπή, τότε έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μία τιμή (απόδοση), η οποία δε θα είναι αντιπροσωπευτική της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων.

* Χαμηλά σκορ: για να «κυνηγήσετε» τα χαμηλά σκορ, θα πρέπει να στοχεύσετε σε πρωταθλήματα που δεν είναι τόσο δημοφιλή, όπως είναι αυτά του γυναικείου μπάσκετ. Σε τέτοια πρωταθλήματα, οι εταιρίες δεν έχουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση και παράλληλα δεν υπάρχει μεγάλο τζιράρισμα, οπότε ενδέχεται να βρείτε λάθη από τους bookmakers, τα οποία μπορείτε να τα εκμεταλλευθείτε.

* Over στην τέταρτη περίοδο: οι παράγοντες που ευνοούν την επιλογή αυτής της στοιχηματικής αγοράς είναι δύο. Πρώτον, σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνεται και η παράταση, επόμενως το 10λεπτο αντικαθίσταται από 15λεπτο ή και 20λεπτο. Δεύτερον, είναι πιθανόν το ενδεχόμενο να σημειωθούν πόντοι από τη γραμμή των βολών, αν μία ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ και υποπίπτει σε φάουλ για να σταματήσει το χρόνο. Έτσι, η επιλογή του Over πόντων στην τέταρτη περίοδο γίνεται ελκυστική.

* Εκμετάλλευση των λαθών στα ειδικά στοιχήματα: Θα σας φέρουμε ένα παράδειγμα, για να σας αποδείξουμε ότι μία εταιρία μπορεί να υποπέσει σε λάθος, έχοντας τοποθετήσει τα όρια με βάση το μέσο όρο και τη στατιστική. Αν κάποιος παίκτης χαρακτηρίζεται από υψηλό μέσο όρο πόντων, αλλά τυγχάνει ο αντίπαλος αμυντικός να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, τότε υπάρχει περίπτωση το Under πόντων να βρίσκεται σε λάθος όριο. Σκεφτείτε ότι η ομάδα του μπορεί να βρει εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση, αν ο συγκεκριμένος παίκτης αντιμετωπίσει προβλήματα στο μαρκάρισμά του από τον αντίπαλο. Άρα… ο παίκτης θα πάρει λιγότερες προσπάθειες και το Under έχει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης.