photo 1 theoria
16 Ιουνίου, 2023 Θεωρία Στοιχήματος tipster κριτήρια tipster κριτήρια επιλογής Στοιχηματική θεωρία

Με ποια κριτήρια να διαλέξετε τον ιδανικό tipster

Κάθε ένας από τους παίκτες στοιχήματος, έχει ορισμένα websites που επισκέπτεται τακτικά, ώστε να μελετήσει τις προτάσεις των tipsters και να καταλήξει στις επιλογές του δελτίου του.

Ο λόγος που διαβάζει συγκεκριμένους tipsters είναι διότι αφενός τους εμπιστεύεται αφετέρου γιατί έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

–> Δείτε τη λίστα με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο για να ποντάρετε στα παιχνίδια της ημέρας.

Ή τουλάχιστον αυτοί εκτιμάται ότι είναι οι κυριότεροι λόγοι. Ωστόσο, το να είσαι tipster δεν είναι κάτι εύκολο, κάτι απλό. Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που κάνουν κάποιον καλό tipster ή όχι. Αντικειμενικά και μη…

Ένα κριτήριο που δε χωρά αμφισβήτησης και ουσιαστικά λειτουργεί ως “καθρέπτης” των tipsters είναι ο δείκτης Yield. Ο συγκεκριμένος δείκτης αφορά το ποσοστό επιτυχίας του tipster με βάση τις προβλέψεις τους. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος πίνακας που καταχωρούνται τα πονταρίσματα και ποσοστιαία φαίνεται η επιτυχία ή όχι του εκάστοτε tipster. Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος, ότι ένας tipster μιας συγκεκριμένης λίγκας, ενδεχομένως δεν καταχωρεί όλα τα πονταρίσματα στον πίνακα, αλλά επιλεγμένα. Ούτως ή άλλως, ο δείκτης Yield είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του κάθε tipster.

Από ΄κει κι έπειτα, υπάρχουν κριτήρια, περισσότερο υποκειμενικά και έχουν να κάνουν ως επί το πλείστον με τη δουλειά του καθενός. Συγκεκριμένα, δεν είναι φυσιολογικό ένας tipster να ασχολείται στοιχηματικά με πολλές λίγκες ταυτόχρονα. Υπό την έννοια ότι δύσκολα θα είναι επιτυχημένος σε όλες ή τουλάχιστον στις περισσότερες από αυτές. Εδώ, έγκειται το στοιχείο της εξειδίκευσης, κάτι που είναι βαρύνουσας σημασίας. Ένας tipster για να μπορεί να είναι πλήρως ενημερωμένος για ένα πρωτάθλημα, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη χώρα, τη στατιστική, την παράδοση, τα ντέρμπι και την αντιπαλότητα ομάδων, συνιστάται να γράφει για 2-3 λίγκες, ιδανικά.

Επίσης, ένα σημαντικό κριτήριο για έναν tipster είναι η συνέπειά του στην ενημέρωση και την πληροφόρηση. Το να είναι κάποιος tipster, σημαίνει ότι έχει ένα κοινό το οποίο χρησιμοποιεί τις δικές του προτάσεις για να ποντάρει τα χρήματά του. Ως εκ τούτου ένας tipster που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και το κοινό που τον ακολουθεί, οφείλει να μεταφέρει ακριβείς πληροφορίες και να τις συμπεριλαμβάνει στην τεκμηρίωση των προτάσεών του.

Σημαντικό επίσης κριτήριο ενός καλού ή όχι tipster είναι η συνέπειά του στα ποσά πονταρίσματος. Η “λογική” ή τακτική ενός tipster αποτυπώνεται στις μονάδες που ποντάρει στις επιλογές του. Οι οποίες πρέπει να έχουν ένα όριο. Δεν είναι φυσιολογικό να ποντάρει κάποιος 5-10 μονάδες συνήθως και ξαφνικά να ανέβει στις 50. Κάτι τέτοιο θα έδειχνε ότι ο εν λόγω tipster δεν έχει συγκεκριμένη τακτική ή δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της κάβας που έχει να διαθέσει και τα όρια αυτής. Διότι, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο, είναι σημαντικό να θέτουμε όρια στο στοίχημα.

Με ανάλογο σκεπτικό, ένας tipster χρειάζεται να δείξει συνέπεια και στις αποδόσεις που επιλέγει. Σίγουρα, σε κάποια αγωνιστική, σε ένα συγκεκριμένο ματς θα θεωρεί ότι αξίζει ένα ρίσκο ή μια υψηλή απόδοση. Όλα είναι σωστά, αρκεί να τεκμηριώνονται σωστά, με πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση προς τον παίκτη. Ωστόσο, η τακτική πονταρίσματος σε υψηλότερες αποδόσεις, πολλές φορές έχει το χαρακτήρα ρεφαρίσματος που έγκειται σε “στρατηγική” πανικού.

Εν ολίγοις, ένας tipster κρίνεται από το κοινό του, όχι μόνο από τον δείκτη Yield αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν όσα μεταφέρει σε όσα γράφει ή λέει. Η λέξη συνέπεια είναι “κλειδί” σε πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά.