12 Αυγούστου, 2023 Οδηγός για Στοίχημα stoixima handball στοίχημα χάντμπολ

Χάντμπολ: Οδηγός για στοίχημα

Μπορεί το χάντμπολ ως άθλημα να μην έχει τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου, όμως αποτελεί και πάλι ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Το ευνοϊκό για το χάντμπολ (χειροσφαίριση ελληνιστί) είναι ότι μπορεί να γίνει κατανοητό από το μέσο φίλαθλο, καθώς οι κανόνες του αποτελούν ουσιαστικά μία μίξη αυτών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Το στοιχείο αυτό έχει άμεση επιρροή και στο στοίχημα, καθώς ένα σπορ αυτής της δημοφιλίας δε θα ήταν δυνατόν να απουσιάζει από τα τεκταινόμενα στο χώρο του στοιχήματος.

Οι βασικοί κανονισμοί του χάντμπολ

Ας δούμε αρχικά τους βασικούς κανονισμούς που διέπουν το χάντμπολ, πριν ασχοληθούμε με το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι. Το παιχνίδι πραγματοποιείται σε κλειστό γήπεδο, στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με αυτόν του μπάσκετ, όμως με διαφορετική φιλοσοφία. Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από δέρμα και η περίμετρός της είναι 58-60 εκατοστά στους άνδρες και 54-56 εκατοστά στις γυναίκες. Στις δύο άκρες του γηπέδου υπάρχουν δύο εστίες, με μέγεθος παρόμοιο αυτών του ποδοσφαίρου σάλας. Παράλληλα, κανένας παίκτης εκτός του τερματοφύλακα δε δικαιούται να εισχωρήσει στην περιοχή μπροστά από την εστία. Ο κάθε αγώνας αποτελείται από δύο ημίχρονα, διάρκειας 30 λεπτών έκαστο. Η διακοπή για το ημίχρονο διαρκεί 15 λεπτά. Κάθε μία εκ των δύο ομάδων αποτελείται από επτά παίκτες (έξι συν ο τερματοφύλακας), ενώ μπορεί να διαθέτει άλλους επτά παίκτες στον πάγκο. Ο βασικός σκοπός είναι η επίτευξη του γκολ, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με αποκλειστική χρήση των χεριών.

Στην ομάδα που επιτίθεται, ο κάθε παίκτης απαγορεύεται να κρατήσει την μπάλα για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα χωρίς να δώσει πάσα, να ντριμπλάρει ή να σουτάρει. Παράλληλα, ο κάθε προπονητής έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε απεριόριστο αριθμό αλλαγών. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ μετά το πέρας των δύο 30λεπτων.

Οι στοιχηματικές αγορές

Από τη στιγμή που το χάντμπολ έχει να κάνει με το σκοράρισμα, προσαρμόζονται ανάλογα σε αυτό και οι στοιχηματικές επιλογές. Η βασική στοιχηματική αγορά είναι αυτή για τον τελικό νικητή, ενώ (παρά το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις ακολουθεί παράταση) υπάρχει και η επιλογή της ισοπαλίας, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου, έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε την αγορά του Draw No Bet (Ισοπαλία όχι στοίχημα). Παράλληλα, σε πολλές εταιρίες θα βρείτε και την επιλογή του χάντικαπ (για παράδειγμα +4.5), αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων που έρχονται αντιμέτωπες.

Επιπρόσθετα, στα στοιχήματα του χάντμπολ σας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσετε χρήματα για την ομάδα που θα προηγείται στο ημίχρονο, όπως επίσης μπορείτε να ποντάρετε στο ημίχρονο/τελικό. Στο φἀσμα των στοιχηματικών επιλογών εντάσσονται και αυτές που αφορούν το σκοράρισμα, όπως το σύνολο των πόντων του αγώνα (Over/Under). Μπορείτε, παράλληλα, να στοιχηματίσετε στη διαφορά με την οποία θα επικρατήσει ο τελικός νικητής. Τα στοιχήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς υπάρχει η δυνατότητα του live betting ή η τοποθέτηση μακροχρόνιου στοιχήματος (πχ. για το νικητή του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος). Το υψηλότερο επίπεδο στο χάντμπολ θα το συναντήσετε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σε επίπεδο συλλόγων κυριαρχούν σε δυναμικότητα οι γαλλικές, ισπανικές και γερμανικές ομάδες.