12 Αυγούστου, 2023 Θεωρία Στοιχήματος Fibonacci ακολουθία αριθμών Λεονάρντο Πιζάνο Στοιχηματική θεωρία

Η ακολουθία Fibonacci και η εφαρμογή της στο στοίχημα

Το στοίχημα cy για να μπορέσει να είναι κερδοφόρο απαιτεί μελέτη, αφοσίωση και υπομονή. Υπάρχουν αρκετοί μαθηματικοί κανόνες θα έχετε διαβάσει κατά καιρούς και ενδεχομένως ορισμένους από αυτούς να τους έχετε εφαρμόσει.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν την ονομασία Fibonacci. Στο παρακάτω κείμενο θα δώσουμε τον ορισμό της συγκεκριμένης ακολουθίας και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στο στοίχημα.

Τι είναι το Fibonacci

Το Fibonacci είναι μια ακολουθία αριθμών στην οποία ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Η λογική της στρατηγικής Fibonacci στο ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι απλή: Ο παίκτης στοιχηματίζει σε μια ισοπαλία και αν χάσει στοιχηματίζει μέχρις ότου έχει κέρδος.

Ιστορία του Fibonacci

Η ακολουθία Fibonacci είναι γνωστή από τον 13ο αιώνα και αναπτύχθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του Μεσαίωνα, τον Λεονάρντο Πιζάνο. Αποκαλούσε τον εαυτό του Filius Bonacci, το οποίο μεταφράζεται ως “γιος του Bonacci“. Συνεπώς, από εκεί προέκυψε και η ονομασία της συγκεκριμένης ακολουθίας αριθμών.

Κανόνες ακολουθίας

1) Ο παίκτης ποντάρει σε ισοπαλίες με αποδόσεις πάνω από 2,618.

2) Αυξάνει το ποντάρισμά του σύμφωνα με την ακολουθία: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 κτλ.

Εφαρμογή στο στοίχημα

– Ξεκινάς με το αρχικό σου ποντάρισμα (1 μονάδα) και δεν το αλλάζεις μέχρι να χάσεις. Όταν χάσεις, πηγαίνεις στο επόμενο βήμα.

– Στο βήμα αυτό, ποντάρεις 2 μονάδες. Αν κερδίσεις, επιστρέφεις στο πρώτο βήμα και το προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή 1 μονάδα) και ξεκινάς από την αρχή. Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 3)

– Αν κερδίσεις, πηγαίνεις στο προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή 1 μονάδα). Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 5)

– Αν κερδίσεις με το στοίχημα των 5 € τότε επιστρέφεις στο Βήμα 2 . Αν χάσεις τότε πηγαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή στο 8)

Πλεονεκτήματα της ακολουθίας Fibonacci

Δεν επιτρέπει τα “ανοίγματα” και εξασφαλίζει έτσι βάζει “φρένο” σε παρορμητικούς παίκτες

Μπορεί να μειώσει τις απώλειες σε παίκτες που είναι αρκετά χαμένοι και αδυνατούν να διαχειριστούν το κεφάλαιό τους