eSports Στοίχημα: Οδηγός για παιχνίδι στο ίντερνετ

Τα eSports έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποκτούν διαρκώς φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω τον πλήρη οδηγό σχετικά με το eSports στοίχημα στο Ίντερνετ.

Τι είναι τα eSports

Ο όρος eSports είναι η συντομογραφία των λέξεων Electronic Sports, τα οποία επί της ουσίας είναι τουρνουά που διεξάγονται με βάση δημοφιλή παιχνίδια του διαδικτύου. Τα εν λόγω τουρνουά προσελκύουν κοινό, αλλά και χορηγούς, κάνοντας τα esports ένα «προϊόν» με ραγδαία εξέλιξη και στον κόσμο των gamers αλλά και των βιομηχανιών αθλητικών παιχνιδιών. Ήδη υπάρχουν σπίτια ή… και στάδια που διεξάγονται αποκλειστικά τουρνουά eSports.

Αποδόσεις Εξυπηρέτηση Προσφορές Ειδικά Στοιχ. Live Betting Συνολικά
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
5.0
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
4.88/5
Εγγραφή
*21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777, Εποπτεία εμπ.επικ/νίας: ΕΕΕΠ
Αποδόσεις
5.0
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.7
Cash
Προσφορές
4.9
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.8
Live Betting
4.9
Αποδόσεις
4.8
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.2
Cash
Προσφορές
4.8
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.5
Live Betting
4.7
Αποδόσεις
4.7
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.8
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.2
Live Betting
4.6
Αποδόσεις
4.4
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.6
Cash
Προσφορές
4.5
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.6
Live Betting
4.4
Αποδόσεις
4.5
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.6
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.5
Live Betting
4.3
Αποδόσεις
4.4
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.4
Cash
Προσφορές
4.1
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.3
Live Betting
4.4
Αποδόσεις
4.0
Mobile
Εξυπηρέτηση
4.3
Cash
Προσφορές
4.4
Live
Ειδικά Στοιχ.
4.3
Live Betting
4.4

Τα δημοφιλέστερα eSports

Σίγουρα υπάρχουν πολλά esports με απήχηση, όμως το πόσο ψηλά είναι στη λίστα εξαρτάται από τη δημοτικότητά τους όσον αφορά το κοινό που τα παρακολουθεί, αλλά φυσικά και το ύψος των χορηγιών που μπορούν να προσελκύσουν. Τα πιο δημοφιλή eSports παιχνίδια είναι τα: League of Legends (Esports LoL), Dota 2 (Defense of the Ancients 2), CS:GO (Counter Strike: Global Defense), Overwatch, NBA 2K, Starcraft 2, Tekken 7, Fortnite, PUGB (PlayerUnknown’s Battlegrounds), FIFA, Hearthstone.

League of Legends (LoL)

Το LoL είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από δύο ομάδες των πέντε οι οποίες κοντράρονται σε έναν χάρτη. Ο χάρτης που έχει την ονομασία “Summoner’s Rift” είναι το πεδίο “μάχης” όπου οι ομάδες έχουν ως στόχο να καταστρέψουν την αντίπαλη βάση. Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι ομάδες δυναμώνουν επιτυγχάνοντας επιμέρους στόχους όπως “σκοτώνοντας” dragons, το Rift Herald και τον Baron. Το Rift Herald είναι ένα τέρας που εμφανίζεται πριν απο το Baron το οποίο είναι το τέρας που συνήθως κρίνει το νικητή. Ο Baron δίνει επιπλέον δύναμη σε όλα τα εναπομείναντα μέλη της ομάδας που τον σκότωσε. Να αναφέρουμε επίσης ότι η κάθε βάση αποτελείται από πύργους, inhibitors και πολλά minions που εμφανίζονται διαρκώς.

Dota 2

Το DOTA είναι συντομογραφία και σημαίνει Defense Of The Ancients. Στο Dota 2 το βασικό στοιχείο είναι ότι δύο ομάδες των πέντε παικτών τίθενται αντιμέτωπες και εκείνη που θα καταφέρει εν τέλει να κερδίσει είναι όποια καταστρέψει το Ancient κτίριο της άλλης. Το κτίριο αυτό είναι το σημαντικότερο της που πρέπει να προστατέψει η κάθε ομάδα και δεσπόζει σε κεντρικό σημείο της βάσης της καθεμιας. Εκτός από το κτίριο Ancient, υπάρχουν και άλλα κτίρια όπως οι Πύργοι και τα Barracks. Ο κάθε ένας παίκτης που συμμετέχει στην εκάστοτε ομάδα επιλέγει να χειριστεί έναν ήρωα, μέσα από μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων. Σκοπός για κάθε ομάδα είναι να εξασφαλίζει διαρκώς το πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο, κάτι που μπορεί να συμβεί με την εκπλήρωση σημαντικών στόχων (όπως π.χ. το να “σκοτώσει” τον Roshan). Ο Roshan βρίσκεται στο κέντρο του χάρτη και η ομάδα που θα τον “σκοτώσει” μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πολύτιμα αντικείμενα που ήταν στην κατοχή του Roshan προς όφελός της, ώστε να φτάσει στη νίκη.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Στο Counter-Strike υπάρχει ένας χάρτης και δύο αντίπαλες ομάδες που κοντράρονται για 30 γύρους. Οι ομάδες ονομάζονται “Terrorists” και “Counter-Terrorists”. Οι “Terrorists” έχουν ως στόχο να βάλουν βόμβα σε ένα από τα δύο επιτρεπόμενα σημεία του χάρτη. Οι “Counter-Terrorists” στοχεύουν στην εξουδετέρωσή τους προτού εκραγούν. Αν η βόμβα εκραγεί ή σκοτωθούν τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, τότε νικούν οι “Terrorists”. Αν οι “Counter-Terrorists” απενεργοποιήσουν ή εμποδίσουν την τοποθέτηση της βόμβας, τότε κερδίζουν το γύρο. Αφού η βόμβα έχει ενεργοποιηθεί, οι “Counter-Terrorists” έχουν χρονικό περιθώριο 40 δευτερολέπτων να την εξουδετερώσουν. Η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει 16 γύρους είναι η νικήτρια. Μετά την ολοκλήρωση 15 γύρων, οι δύο ομάδες αλλάζουν πλευρές στο χάρτη. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ισοπαλίας 15-15. Τότε, οι δύο ομάδες περνάνε στη διαδικασία της παράτασης όπου παίζονται επιπλέον 6 γύροι.

Overwatch

Στο Overwatch οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες των έξι. Υπάρχουν πολλές επιλογές χαρακτήρων που μπορεί να επιλεξει ο κάθε ένας για το παιχνίδι. Για κάθε χαρακτήρα, οι ικανότητες και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι διαφορετικά. Υπάρχουν τρία ήδη: Οι Damage Heroes, οι Tank Heroes και οι Support Heroes. Οι πρώτοι μπορούν να κάνουν την περισσότερη ζημιά επιθετικά και να διασφαλίσουν τα control points, οι δεύτεροι αντέχουν στα χτυπήματα από τους αντιπάλους και οι τρίτοι μπορούν να γιατρέψουν τους συμπαίκτες τους. Οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν χαρακτήρα κατά τη διάρκεια μιας μάχης με σκοπό να ανταποκριθούν στις συνθήκες αυτής που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού υπάρχουν διαφορετικά game modes: Η διασφάλιση ενός σημείου του χάρτη, η συνοδεία ενός φορτίου σε κάποιο σημείο με την μία ομάδα να επιτίθεται και την άλλη να αμύνεται, solo και team deathmatch και αρκετά άλλα. 

Στοίχημα και eSports

Μια τόσο δημοφιλής κατηγορία αγώνων δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τις στοιχηματικές εταιρίες και τη βασική τους επιδίωξη. Αυτή είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση πελατών και να τους προσφέρουν αντίστοιχα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών για ποντάρισμα. Ολοένα και περισσότερες εταιρίες στοιχήματος έχουν στις πλατφόρμες τους καθημερινές επιλογές με αγώνες eSports στα κορυφαία παιχνίδια των LoL, Dota 2, Counter-Strike και Overwatch.

Οι εταιρίες που προσφέρουν eSports

Το ενδιαφέρον του κοινού και στην Κύπρο αναφορικά με τα eSports είναι υψηλό και σχεδόν όλες οι αδειοδοτημένες εταιρίες στοιχήματος προσφέρουν eSports. Ο λόγος για τις κορυφαίες των Stoiximan, Bet365, Parimatch, όπως και τις Meridianbet, Fonbet. 

Οι μεγαλύτεροι αγώνες eSports προβάλλονται σε live streaming από τις εταιρίες που έχουν διαθέσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και σε πλατφόρμες όπως είναι το Twitch και το Mixer. Με τη δυνατότητα για chat μεταξύ του κοινού παγκοσμίως καθώς και άλλα χαρακτηριστικά, οι εν λόγω πλατφόρμες «φιλοξενούν» ένα μεγάλο κομμάτι από τα κορυφαία eSports events.

Επίσης, δημοφιλείς αγώνες για κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών, ανεβαίνουν σε επίσημα κανάλια στο YouTube και μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς επί πληρωμή.