photo 2
Ιούλιος 7, 2022 Θεωρία Στοιχήματος αποδόσεις στοίχημα γκανιότα στοίχημα νόμος μεγάλων αριθμών

Ο νόμος των μεγάλων αριθμών στο στοίχημα

Στο στοίχημα υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πώς θα γίνει κάποιος καλύτερος παίκτης, πώς θα ερμηνεύσει την αυξομείωση των αποδόσεων και πολλές άλλες που είναι καλό να μελετήσει κάποιος προτού καταλήξει σε μια συγκεκριμένη τακτική πονταρίσματος.

Μία εξ αυτών είναι “ο νόμος των μεγάλων αριθμών“!

Η εν λόγω θεωρία προτείνει ότι με έναν μεγάλο αριθμό από επαναλαμβανόμενα γεγονότα, το μέσο αποτέλεσμα θα είναι πιο κοντά στο σκοπό.

Έτσι επωφελούνται οι στοιχηματικές. Αν πρόσφεραν μόνο έναν αγώνα, παραδείγματος χάριν το Βαλένθια – Αλαβές, θα μπορούσαν να προσφέρουν αποδόσεις 1.95 στον άσο και 1.95 στο Χ2. Έτσι το 0.05 για καθεμία από τις δύο επιλογές είναι το κέρδος της στοιχηματικής.

Ωστόσο οι στοιχηματικές διακινδυνεύουν σε περιπτώσεις που οι παίκτες ποντάρουν μαζικά σε μία επιλογή, γι αυτό και βλέπουμε τις αλλαγές στις αποδόσεις.

Αυτός είναι και ένας λόγος που καθημερινά προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αγορών στους παίκτες. Οι στοιχηματικές έτσι καταφέρνουν να κερδίζουν από τη γκανιότα των αγώνων χάρη στο νόμο των μεγάλων αριθμών. Από την άλλη, οι παίκτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και επιλεκτικοί στα πονταρίσματά τους. Το καλύτερο είναι να ψάχνουν τις επιλογές με την όσο το δυνατόν χαμηλότερη γκανιότα.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε το νόμο των μεγάλων αριθμών. Ας πούμε ότι η Βαλένθια παίζει 1000 παιχνίδια στη σειρά με απόδοση 2.00 για να κερδίσει το καθένα από αυτά. Ο παίκτης θα περιμένει να κερδίσει τουλάχιστον το 50% αυτών των παιχνιδιών. Οι πιθανότητες της Βαλένθια να κερδίσει και τα 1000 παιχνίδια είναι μηδαμινές. Αυτό συμβαίνει λόγω του νόμου των μεγάλων αριθμών.

Ωστόσο αν η Βαλένθια παίξει 4 παιχνίδια με απόδοση 2.00 στο καθένα, δεν μπορεί να δουλέψει ο νόμος των μεγάλων αριθμών. Έχουμε μόνο 4 γεγονότα να παρατηρήσουμε και παρόλο που το να κερδίσει τα 2 από αυτά τα παιχνίδια η Βαλένθια είναι το πιο πιθανό σενάριο, η πιθανή παρέκκλιση από το σενάριο είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχει πιθανότητα 1/16 να κερδίσει η Βαλένθια και τα 4 παιχνίδια.

Συχνά οι παίκτες γενικά περιμένουν όταν μία ομάδα έχει ένα σερί άτυχων αποτελεσμάτων να ανατρέψει την κατάσταση. Για παράδειγμα αν η Βαλένθια χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια οι παίκτες θα ορμήσουν να ποντάρουν ότι θα κερδίσει το επόμενο. Έτσι, οι παίκτες που δεν καταλαβαίνουν το concept του νόμου των μεγάλων αριθμών κάνουν πονταρίσματα δίχως καλή πληροφόρηση. Επομένως, συνιστούμε προσοχή σε τέτοιου είδους τυφλά πονταρίσματα.