Μάρτιος 21, 2023 Οδηγός για Στοίχημα stoixima volley στοιχημα volleyball στοίχημα βόλεϊ

Βόλεϊ: Οδηγός για στοίχημα

Το βόλεϊ συγκαταλέγεται, χωρίς αμφιβολία, στα πιο διαδεδομένα ομαδικά σπορ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με αρκετούς παίκτες να το προτιμούν και στο στοίχημα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι πλησιάζει σε δημοφιλία το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, όμως παρ’ όλα αυτά διατηρεί πολλούς πιστούς οπαδούς. Η πετοσφαίριση – όπως αποκαλείται το βόλεϊ στα ελληνικά – έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην Ελλάδα πριν από περίπου έναν αιώνα, εντάσσεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα, παίζεται από άνδρες και γυναίκες κι έχει, φυσικά, την παραλλαγή του αθλήματος στην άμμο (το γνωστό beach volley).

Οι βασικοί κανόνες του βόλεϊ

Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα αρκετά εύκολο στην κατανόηση. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 6 παίκτες και είναι παραταγμένη στο μισό του τερέν, το οποίο χωρίζεται στη μέση από το δίχτυ, γνωστότερο ως φιλέ. Οι παίκτες απαγορεύεται να περάσουν κάτω από το δίχτυ ή να το ακουμπήσουν, ενώ η μπάλα πρέπει να περάσει πάνω από το φιλέ και ανάμεσα από τις δύο αντένες που βρίσκονται στα άκρα του φιλέ. Η επίθεση κάθε ομάδας απαιτεί μέχρι τρεις πάσες μέχρι να περάσει η μπάλα στο τερέν του αντιπάλου. Οι παίκτες μπορούν να παίξουν με όλα τα σημεία του σώματός τους, όμως δεν έχουν το δικαίωμα διπλής επαφής ή της λεγόμενης «πιαστής» επαφής της μπάλας. Κοινώς, πρέπει να αγγίζουν την μπάλα με τα δάχτυλα και όχι με τις παλάμες τους. Αυτός, είναι, άλλωστε και ο λόγος που η μπάλα του βόλεϊ είναι αρκετά ελαφριά.

Για να κερδίσει μία ομάδα ένα σετ πρέπει να φτάσει τους 25 πόντους. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να έχει διαφορά δύο τουλάχιστον πόντων από την αντίπαλό της. Αν, λοιπόν, οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 24-24, τότε το σετ πηγαίνει στα 26 κ.ο.κ. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που κατακτά πρώτη τρία σετ. Η ισοπαλία δεν υφίσταται στο βόλεϊ, ενώ αν οι δύο αντίπαλοι είναι στο 2-2 στα σετ, τότε οδηγούνται στη διαδικασία του τάι-μπρέικ (πέμπτο σετ), το οποίο ολοκληρώνεται στους 15 πόντους.

Play Now
*21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777‍, Εποπτεία εμπ.επικ/νίας: ΕΕΕΠ

Οι στοιχηματικές αγορές στο βόλεϊ

Ο στοιχηματισμός στο βόλεϊ είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς προσφέρονται πολλές ευκαιρίες για κέρδη. Σημειώστε αρχικά ότι η μη παρουσία ισοπαλίας καθιστά πιο εύκολη την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος, καθώς τα ενδεχόμενα για τον τελικό νικητή είναι στο 50-50. Πέρα από την αγορά του τελικού νικητή, ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει στο Under/Over συνολικών πόντων, στο χάντικαπ για μία από τις δύο ομάδες, στον παίκτη που θα σημειώσει τους περισσότερους πόντους, σε αυτόν που θα κάνει τα περισσότερα μπλοκ ή σε αυτόν που θα σκοράρει τους περισσότερους άσσους.

Υπάρχουν, επίσης, στοιχήματα που αφορούν τα σετ, με δημοφιλέστερο το πρώτο σετ κάθε αγώνα. Είναι συχνό το φαινόμενο μία ομάδα να κερδίζει το πρώτο σετ, αλλά στο τέλος να χάνει το παιχνίδι, με αρκετούς παίκτες να αρέσκονται ιδιαίτερα στις ανατροπές. Μπορείτε, επίσης, να ποντάρετε πόσα σετ θα κριθούν στην παράταση ή αν οι συνολικοί πόντοι θα βγάζουν μονό ή ζυγό αριθμό. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις ο παίκτης έχει την πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα αγορών που αφορούν το τελικό σκορ, όπως το ενδεχόμενο μία ομάδα να κερδίσει τουλάχιστον δύο σετ ή να κερδίσει ένα ή περισσότερα σετ με μεγάλη διαφορά. Τέλος, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το βόλεϊ είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και στο live betting.